Amazon producten met verkeerde EAN's

Bij het aanmaken van een listing op Amazon is het belangrijk om in het veld: "Externe id van product" de EAN van het product in te vullen en vervolgens EAN selecteren:

Doe je dit niet, dan kan ChannelDock je Amazon product niet automatisch koppelen aan de listings van je andere verkoopkanalen en zal het product dus 'los' in ChannelDock komen te staan. Je hebt nu de keuze om de listing in Amazon opnieuw aan te maken (met deze keer de EAN als Externe id van product) of het losse Amazon product te koppelen/bundelen aan je andere producten in ChannelDock. Dit artikel legt die laatste oplossing uit.

Hieronder zie je een afbeelding van hetzelfde product wat twee keer voorkomt in ChannelDock. Het bovenste product is ingeladen met de juiste EAN. Het onderste product komt van Amazon af waarbij als Externe id van product niet de EAN code is ingevuld. Omdat dit in feite wel hetzelfde product is willen we de voorraad aan elkaar koppelen.

amazon product overview

De voorraad aan elkaar koppelen doen we door de volgende stappen te volgen:

1. Ga naar Voorraad > Alle product, Klik op het product wat is ingeladen met de verkeerde EAN. In dit geval dus het onderste product uit de tabel.

2. Klik rechtsonder in de hoek op 'Settings'.

3. Zet het product om naar een 'bundel product' door de schakelaar linksboven over te halen en sla op door op de groene knop te drukken.

4. Klik nu op het tabje 'Bundle'.

5. Klik nu op '+ Add bundle product' en voeg het product met de goede EAN code toe. In het voorbeeld hierboven is dat het bovenste product uit de tabel.

bundelproducten amazon

De voorraad van het Amazon product is nu gekoppeld aan de voorraad van het product met de juiste EAN code. Als je de voorraad van dit product wilt bijwerken, dan doe je dat door de voorraad aan te passen van het product met de juiste EAN code. ChannelDock zal dan automatisch de voorraadhoogte van het gekoppelde product aanpassen.

Voor verkopers die via ChannelDock gekoppeld zijn aan hun fulfilment center: let op dat zowel beide producten gekoppeld moeten zijn aan je fulfilment center via 'Voorraad > Fulfillment producten'. Anders gaat de voorraadberekening niet goed.