WooCommerce koppelen

Je WooCommerce webshop koppelen aan ChannelDock is binnen enkele seconden gebeurd. In dit artikel lees je hoe.

Voordat je WooCommerce koppelt aan ChannelDock:

Zorg ervoor dat het artikelnummer van je producten in WooCommerce is ingevuld met de EAN code van je producten.

Optioneel: als je 'EAN for WooCommerce' geïnstalleerd hebt, dan dien je dit aan te geven in ChannelDock tijdens het koppelproces. Deze WooCommerce plug-in zorgt ervoor dat je producten een extra veld krijgen in WooCommerce speciaal voor het EAN nummer. Let op: bij producten met meerdere variaties dient het hoofdproduct ook een EAN waarde te krijgen. Deze waarde mag fictief zijn. Als het hoofdproduct geen EAN heeft, ontstaat een kans dat de variatie producten niet geïmporteerd worden. Ook is het belangrijk dat je via 'WooCommerce > Instellingen > EAN' checkt of de volgende instellingen zijn ingeschakeld:

mceclip0 (1).png

Heb je een meertalige WooCommerce webshop via WPML? Dan verloopt het koppelproces net iets anders. Je koppelt in dat geval je WooCommerce webshop door de API keys over te kopiëren naar ChannelDock. Deze API keys kan je vinden in WooCommerce webshop via 'WooCommerce > Instellingen > Geavanceerd > REST API.

Het koppelproces:

1. Ga in ChannelDock via 'Connections' naar de 'Sales channels' pagina. Klik op het WooCommerce logo. Als geen meertalige WooCommerce webshop hebt en 'EAN for WooCommerce' niet hebt geïnstalleerd, laat je beide schakelaars uit. Vul nu de naam van je webshop en het webadres in.

2. Klik op de groene knop 'Connect channel'. Je wordt nu doorgestuurd naar WooCommerce.

3. Het kan zijn dat je nu eerst moet inloggen bij WooCommerce voordat je verder kan gaan met het koppelproces. Als het koppelscherm verschijnt klik je op 'Goedkeuren'.

4. Als het koppelen succesvol is verlopen zie je in ChannelDock de volgende melding verschijnen:

5. Je gepubliceerde producten worden nu op de achtergrond ingeladen, dit proces kan enkele minuten duren. Je kan er nu voor kiezen om nog een verkoopkanaal te koppelen of je voorraad te synchroniseren.

Troubleshooting:

• Van de volgende WordPress plugins weten we dat deze een foutmelding in je API kunnen veroorzaken:

• W3 Total Cache

• Per shop kan het verschillen of de URL met of zonder 'www.' werkt