DHL koppelen

Om gebruik te maken van je eigen DHL contract is het nodig om je DHL account te koppelen aan je ChannelDock account. In dit artikel lees je hoe.

1. Log in bij DHL

2. Ga naar instellingen > API sleutels > Nieuwe API sleutel. Als het tabje 'API sleutels' niet zichtbaar is, moet je contact opnemen met je DHL accountmanager zodat hij / zij dit kan activeren voor jouw account.

3. Geef als beschrijving 'ChannelDock' op en druk op 'Genereer API sleutel.

4. Ga nu naar je account instellingen van ChannelDock en ga na of het adres en land van je account correct is ingevoerd. Zo niet, pas het aan voordat je verder gaat met koppelen.

5. Ga via 'Connections > Carriers' naar de pagina om DHL te koppelen binnen ChannelDock. Vul hier de DHL UserId en DHL key in en klik op 'Connect carrier'.

DHL is nu gekoppeld en de verzendmethodes zijn toegevoegd aan je account. In de tabel onderaan de pagina kan je de prijzen van je contract invullen zodat ChannelDock met de juiste verzendprijs kan rekenen. Succes met verzenden!

DHL Errors:

De error 'Could not find matching capabilities', betekent in veel gevallen dat je een briefpost zending hebt gekozen terwijl ook een andere leveroptie wordt toegepast (zoals avondlevering, niet bij de buren). Kies in dit geval niet voor briefpost zending.