Skip to main content

Voorraad automatiseren via product bundels.

ChannelDock biedt de mogelijkheid om producten te bundelen. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld producten in sets verkoopt en wilt dat je voorraadniveau correct blijft. Hieronder bespreken we een aantal verschillende scenario's voor het gebruik van bundel producten binnen ChannelDock.

 

Producten als set verkopen

In dit voorbeeld nemen we een kitesurf set die bestaat uit een pomp, bar en een board die ook los verkocht worden van elkaar. Als een kitesurf set besteld wordt wil je dat de voorraad van de individuele producten omlaag gaat. Ook wil je dat het voorraadniveau van de set gebaseerd wordt op het voorraadniveau van de individuele producten binnen de set. Om dit correct in te stellen volg je de volgende stappen:

  1. Open het bundel product (in dit geval de kitesurf set).

  2. Klik rechtsonder op 'Settings'.

  3. Zet de schakelaar rechtsboven aan om het product om te zetten naar een bundel en klik vervolgens op de groene knop 'Update product information'.

  4. Klik nu op de middelste tab om producten aan de bundel toe te voegen.

  5. Voeg nu de losse producten binnen de bundel toe. Let op dat je geen bundel producten aan bundel producten kan toevoegen.

Het voorraadniveau van de kitesurf set zal nu gebaseerd worden op de beschikbare voorraad van de pomp, bar en het board.

 

EAN's aan elkaar koppelen

Met bundel producten is het ook mogelijk om producten aan elkaar te koppelen. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je hetzelfde product verkoopt onder verschillende EAN's. In dit voorbeeld gaan we ervan uit dat product A, product B en product C hetzelfde zijn maar onder verschillende EAN's verkocht worden. We gaan er nu voor zorgen dat de voorraad van product B en product C gebaseerd wordt op de voorraad van product A. Dit houdt in dat als er een bestelling binnenkomt van één van de drie producten, de voorraad van de andere producten ook wordt bijgewerkt.

 

Product B en product C gaan we beide omzetten naar een bundel product zoals beschreven in de 3 stappen van het vorige scenario. Als dit gelukt is voegen we binnen de bundel van beide producten product A toe zoals op de afbeeldingen hieronder:

 

Alle drie de producten zijn nu aan elkaar gekoppeld. Als je het voorraadniveau wilt bijwerken van dit product is het belangrijk om het voorraadniveau van product A aan te passen. ChannelDock zal vervolgens zelf binnen enkele minuten het voorraadniveau van product B en C bijwerken.