Shopify koppelen

Met een paar klikken koppel je je Shopify webshop aan ChannelDock. In dit artikel lees je hoe.

Voordat je Shopify koppelt aan ChannelDock:

Om producten in te laden van je Shopify webshop is het belangrijk dat elk product een EAN code heeft ingevuld bij het 'Barcode' veld. Daarnaast moet ook het 'SKU' veld van elk product gevuld zijn. Je mag zelf bepalen welke waarde je hier invult, zolang het maar niet leeg is!

Nadat je Shopify koppelt aan ChannelDock:

Je Shopify producten komen straks op de 'ChannelDock-inventory' locatie te staan na het starten van de voorraadniveau synchronisatie, Als dit is gebeurd dien je via de bezorginstellingen van je Shopify shop de verzendtarieven van je originele locatie over te kopiëren naar de 'ChannelDock-inventory' locatie. Doe je dit niet dan kunnen klanten tijdens de checkout geen bezorging kiezen.

Het koppelproces:

1. Ga in ChannelDock via 'Connections' naar de 'Sales channels' pagina. Klik op het Shopify logo en vervolgens op de groene knop 'Install the Shopify ChannelDock app'.

2. Je wordt nu doorgestuurd naar de ChannelDock app pagina in de Shopify App Store. Hier klik je op 'Add app'.

3. Log in bij Shopify en klik op 'App installeren'.

4. Je wordt nu doorgestuurd naar ChannelDock. Als het koppelproces succesvol is verlopen zie je de volgende melding in beeld verschijnen:

5. Je producten worden nu op de achtergrond ingeladen. Dit kan enkele minuten duren. Kies ervoor om nog een verkoopkanaal te koppelen of om de voorraadsynchronisatie te starten.