Skip to main content

Je voorraad synchroniseren met ChannelDock

Om je voorraad te synchroniseren tussen verschillende verkoopkanalen dien je deze te koppelen met ChannelDock. Via deze link hebben we verschillende help artikelen beschikbaar over het koppelen van je verkoopkanalen.

Na het koppelen worden je producten automatisch binnen enkele minuten ingeladen. Via 'Inventory > All products' kan je nu een overzicht vinden van al je producten. Mocht je producten missen, dan kan het goed zijn dat de EAN / Barcode niet is ingevuld van dat product op het desbetreffende verkoopkanaal. ChannelDock heeft deze waarde nodig om te bepalen welke producten van welke verkoopkanalen overeenkomen met elkaar. De EAN code is dus hoe ChannelDock je producten van verschillende verkoopkanalen aan elkaar koppelt. Bekijk de API log van het desbetreffende verkoopkanaal om de reden te achterhalen waarom het product niet is geïmporteerd.

Als je nu op een product uit het productoverzicht klikt, dan kan je zien op welke verkoopkanalen het product wordt gevonden. Standaard als een product wordt ingeladen staat de voorraadsynchronisatie uit. Deze kan je op twee verschillende manier activeren. De eerste manier is om de voorraadsynchronisatie schakelaar van het desbetreffende kanaal aan te zetten zoals op de afbeelding hieronder:

 

voorraadsynchronisatie webshop marketplace bol.com

Als je veel producten in je assortiment hebt, wil je niet elke schakelaar apart activeren. Op de 'All products' pagina druk je op 'Sync stock' en vervolgens op 'Activate stock sync for all products' om de voorraadsynchronisatie in één keer voor al je producten te activeren. Zie de afbeelding hieronder:

 

bulk voorraadsynchronisatie webshop e-commerce

Nu je succesvol de voorraadsynchronisatie hebt aangezet voor je producten is het belangrijk om te weten dat als je je voorraad wilt updaten, je dit vanaf nu altijd vanuit ChannelDock doet. ChannelDock synchroniseert vervolgens je nieuwe voorraadstand naar je verkoopkanalen.

 

Ongeveer elke 15 minuten worden nieuwe orders opgehaald van je verkoopkanalen. Bij het inladen van een nieuwe order update ChannelDock direct de voorraadstand op je andere verkoopkanalen.