Skip to main content

Slimme verzendregels aanmaken

Verzendregels kunnen je helpen om je orders sneller te verwerken. Als je geen verzendregels hebt ingesteld kiest ChannelDock (bij het in bulk verwerken van je orders) de goedkoopst mogelijk verzendoptie voor iedere order. Wellicht heb je een andere voorkeur en moet een order niet de goedkoopst mogelijke verzendoptie toegewezen krijgen, maar juist een duurdere optie (voor bijvoorbeeld een express zending). In dit artikel lees je hoe je verzendregels instelt om sneller je orders te kunnen verwerken.

 

Aanmaken van een nieuwe verzendregel

 1. Ga via de menubalk naar 'Settings > Shipping rules'.

 2. Klik linksboven in de hoek op de groene knop '+ New shipping rule'.

 3. Een popup opent zich om een nieuwe verzendregel in te stellen.

Een verzendregel instellen

 • Shipping rule name: hier vul je de naam van je verzendregel in zodat deze later makkelijk te herkennen is. In ons voorbeeld maken we een verzendregel aan voor orders naar België.

 • Shipping rule priority: dit is de prioriteit van je verzendregels. Je kan meerdere verzendregels aanmaken in ChannelDock en de prioriteit bepaalt of de ene verzendregel belangrijker is dan de andere.

 • Requirements: dit zijn de voorwaarden waaraan de bestellingen moet voldoen om onder deze verzendregel te vallen. Deze voorwaarden kan je op verschillende ordereigenschappen baseren:

  • Channel: het verkoopkanaal waar de bestelling vanaf moet komen.

  • EAN: het EAN van het product dat de bestelling moet bevatten.

  • Number of line items: de producthoeveelheid binnen een bestelling.

  • To country: het bestemmingsland van een bestelling.

  • Weight (kg): het totale gewicht van een bestelling.

  • Reference: de productreferentie van een product binnen de bestelling

  • SKU: de SKU van een product binnen de bestelling

  Met de knop '+ Add extra requirement' kan je meerdere voorwaarden instellen die van toepassing zijn op deze verzendregel. Zo kan je bijvoorbeeld instellen dat als een order van je Belgische bol.com account afkomt en meer dan 2 producten bevat, de verzendmethode MyParcel pakket moet worden gekozen.

 • Actions: hier geef je aan welke verzendmethode de bestelling moet krijgen als het voldoet aan de 'Requirements' (voorwaarden) die je hebt ingesteld. Tip: via 'Connections > Carriers' kan je ook een custom verzendmethode aanmaken. Deze custom verzendmethodes zijn in te stellen als 'Action' voor je verzendregel. Dit kan handig zijn als je bepaalde orders wilt groeperen om bijvoorbeeld snel te kunnen exporteren vanuit ChannelDock.

Een verzendregel activeren

Na het aanmaken van een verzendregel dien je deze te activeren door de schakelaar over te halen zoals op de afbeelding hierboven. De verzendregel wordt vanaf dat moment toegepast op orders die worden ingeladen. Orders die al reeds zijn ingeladen door ChannelDock die je even te openen (door op de orderregel te klikken). Op dat moment zal de juiste verzendmethode opnieuw worden berekend.