Product data importeren / exporteren

Soms is het nodig om je product data in bulk te exporteren / importeren. ChannelDock heeft hier een handige functie voor. Dit artikel beschrijft hoe jij in bulk product data kan exporteren, maar ook hoe je in bulk je voorraadstanden kan importeren aan de hand van een excel bestand.

Product data exporteren

Volg deze stappen om je product data te exporteren:

1. Ga via 'Inventory' naar de 'All products' pagina.

2. Klik op de blauwe knop 'Import / Export products' aan de bovenkant van de pagina.

3. Klik op 'Export products' in het scherm wat zich opent.

4. Vervolgens wordt een .CSV bestand gedownload met al je product data.

Product data importeren

Om nieuwe product data te importeren of om je voorraadstanden te updaten aan de hand van een export van je verkoopkanaal volg je de volgende stappen:

1. Ga via 'Inventory' naar de 'All products' pagina.

2. Klik op de lichtblauwe knop 'Import / Export products' aan de bovenkant van de pagina.

3. Klik op de upload knop (omringd door een stippellijn).

4. In het scherm wat zich opent kies je het bestand wat je wilt uploaden. Let erop dat dit alleen een .xls of .csv bestand kan zijn.

5. Vervolgens wordt het upload scherm geopend. Hier geef je aan welke kolommen je wilt importeren. Vaak heeft het bestand wat je wilt importeren een rij met titels van de kolommen. Heeft het bestand wat je wilt uploaden dit niet? Schakel 'Skip first row of import' dan uit.

6. Selecteer nu de kolommen die je wilt meenemen in de import. Het is verplicht om de 'EAN' kolom mee te nemen in de import. Verder dien je minimaal één andere kolom te uploaden.

7. Nadat je minimaal 2 kolommen hebt geïmporteerd (waarvan één de EAN kolom) , verschijnt de 'Start import' knop aan de onderkant van het scherm. Het kan even duren voordat de import is verwerkt, het scherm sluit automatisch. Daarna zie je hoeveel producten zijn bijgewerkt.