Adres fouten corrigeren in ChannelDock

Het kan voorkomen dat een klant zijn adres niet goed invult tijdens de checkout. Om dit probleem op te vangen controleert ChannelDock de adressen van je bestellingen. Als het systeem vermoedt dat een adres niet klopt, dan wordt de bijbehorende order in een apart filter vastgehouden.

adres controle webshop

Door de order(s) onder het 'Check address' filter te openen zie je rechts de adres data die we van je verkoopkanaal hebben ontvangen. Deze kan je gebruiken om te controleren of het verzendadres (aan de linkerkant) van de de order klopt. Als het verzendadres niet klopt kan je door op 'Edit order info' te klikken deze corrigeren. Sla vervolgens je wijzingen op en druk daarna op 'Confirm address'. De order is nu klaar om verwerkt te worden.

verzendadres corrigeren webshop

Waarom zijn de adresvelden leeg in ChannelDock?

In webshops wordt de straatnaam en het huisnummer in hetzelfde veld ingevuld. Echter om een verzendlabel aan te maken bij een vervoerder, moet de straatnaam en het huisnummer gescheiden worden van elkaar. ChannelDock gebruikt de Google Maps API om dit voor elkaar te krijgen. Als het adres niet bekend is in Google Maps, dan geeft de Google Maps API lege velden terug. Het kan voorkomen dat buitenlandse adressen niet altijd opgesplitst kunnen worden om deze reden. Je kan dit zelf testen door het adres van een order in Google Maps te stoppen.