SendCloud koppelen aan ChannelDock

Als je nog geen eigen contract hebt met een vervoerder kan SendCloud een goede optie zijn om verzendlabels in te kopen. Door SendCloud met ChannelDock te koppelen krijg je binnen ChannelDock direct toegang tot alle ondersteunde vervoerders van SendCloud. ChannelDock rekent geen commissie over de labels die je via SendCloud aanmaakt.

Hieronder lees je hoe je binnen 2 minuten SendCloud aan ChannelDock koppelt.

1. Login bij SendCloud en ga rechtsboven in de hoek naar 'Instellingen'.

2. Klik in de rechter navigatiekolom op 'Integraties'.

3. Kies van de beschikbare integraties de 'SendCloud API' en klik op 'Koppelen'.

4. Vul bij naam 'ChannelDock' in en klik op 'Opslaan'.

5. Kopieer nu de 'Publieke sleutel' ga naar de 'Carriers' pagina van ChannelDock. Plak hier de sleutel in het bovenste veld. Kopieer vervolgens ook de 'Geheime sleutel' van SendCloud en plak die in het onderste veld op de Carrier pagina van ChannelDock. Druk vervolgens op 'Connect carrier'.

6. SendCloud is nu gekoppeld. Ga naar je open orders toe en verwerk je orders met de verzendopties van SendCloud.